Pipera

Cartierul Pipera este situat in nord-estul Capitalei, fiind delimitat la vest de Soseaua Bucuresti-Ploiesti, la sud de Bulevardul Pipera, care face legatura intre cartier si zona Aviatiei, iar la nord de Strada Erou Iancu Nicolae, care face legatura intre Gradina Zoologica Baneasa si Bulevardul Pipera. Cartierul Pipera este separat de actualul oras Voluntari prin zone verzi, impadurite in mare parte si a devenit unul dintre cele mai selecte cartiere rezidentiale, dupa anul 1989.

Zona Pipera este una dintre cele mai efervescente zone ale Bucurestiului din punct de vedere al dezvoltarilor imobiliare, cea mai rapida crestere pe segmentul rezidential datorandu-se dezvoltarii celui mai mare hub de business din Bucuresti, in perimetrul FloreascaBarbu Vacarescu, Dimitrie Pompeiu si Pipera.

Istoric

Denumirea “Pipera” se banuieste a avea la origine existenta unor plantatii de ardei iute in zona. Intr-o monografie datand din anul 1966 se mentioneaza ca improprietarirea facuta de Cuza in anul 1864 a determinat infiintarea unui catun compus din aproximativ 15-20 de gospodari. Locuitorii au avut in acel timp statut de iobagi pe mosiile din imprejurimi. Improprietarirea lor a furnizat primul nucleu al actualei comunitati. Ulterior, dupa ce mare parte din comuna Colentina a fost inclusa in Bucuresti, Pipera a fost desfiintata ca localitate de sine statatoare si inclusa in satul si comuna Voluntari, comuna care a devenit oras in anul 2004.

Dupa 1989 teritoriul cuprins intre padurea Baneasa la nord, Soseaua Pipera-Tunari la sud si est, drumul Campul Pipera la vest, devine limita administrativa de nord-est a Bucurestiului. Dupa acest moment, in Pipera a inceput sa se dezvolte terenurile agricole fiind parcelate si ocupate din ce in ce mai mult de constructii.

In prezent, zona se divide in trei subzone: Bulevardul Pipera, Iancu Nicolae si Scoala Americana, proprietatile din zona fiind in topul preferintelor familiilor cu copii, atat romani cat si expati. Imobilele dezvoltate aici sunt cu precadere vile, individuale sau in ansambluri rezidentiale, ce beneficiaza de paza permanenta, spatii verzi generoase, piscine si locuri de joaca pentru copii.

Educatie

Majoritatea scolilor internationale sunt prezente aici: British School of Bucharest, American School, Mark Twain International School, Lycée Francais Anna de Noailles, Little London

School, Cambridge School of Bucharest, Scoala Germana Hermann Oberth, Olga Gudynn, Kids Kingdom Kindergarten.

Facilitati in zona

Odata cu dezvoltarile rezidentiale, in zona au fost construite si supermarketuri, centre SPA, clinici private si restaurante. Platforma comerciala Baneasa aflata in imediata apropiere ofera rezidentilor cartierului Pipera facilitati suplimentare precum: mall-ul Baneasa Shopping City, numeroase centre comerciale sau magazine de amenajari interioare, mobilier si bricolaj precum Ikea, Dedeman, Brico Depot.

Situata chiar la marginea orasului, langa padurea Baneasa, Gradina Zoologica Bucuresti este un veritabil parc natural cu o suprafata totala de 5,85 hectare. Zoo Bucuresti adaposteste peste 150 de specii si subspecii de animale salbatice si domestice gazduite in custi, tarcuri, voliere si acvarii, ce imita conditiile din habitatul lor natural.

Padurea Baneasa se intinde pe o suprafata de 80 000 de hectare, fiind cel mai intins spatiu verde de pe teritoriul administrativ al Bucurestiului. Padurea Baneasa este invecinata cu Padurea Tunari, impreuna asigurand zonei un microclimat cu o temperatura medie mai scazuta cu cateva grade decat in centrul Bucurestiului. Este un loc potrivit pentru alergat, plimbari sau circuite cu bicicletele.

In portofoliul Nobileo Real Estate se regasesc proprietati din zona Pipera, cu precadere case si vile elegante, cu livinguri spatioase, finisaje de calitate, piscina sau gradina. Facilitatile sunt menite sa aduca proprietarilor intimitate si confort. Eleganta locuintelor este data atat de arhitectura, cat si de mobilier sau compartimentare. Aici poti beneficia de aerul curat in timp ce copiii se pot juca in curtea casei.

Vezi selectia noastra de proprietati din zona Pipera: de vanzare si de inchiriat

Compara proprietati

Compara