Baneasa

Cartierul Baneasa se intinde pe o suprafata de circa 25 ha si face parte din sectorul 1 al Capitalei. In prezent, cartierul Baneasa se bucura de foarte multa apreciere din partea locuitorilor si nu numai. Cererea de cumparare si inchiriere este extrem de mare, iar totul este datorat calitatii cartierului, care este alcatuit din vile si blocuri premium. 

Zona este traversata de una dintre cele mai importante artere de circulatie ale Capitalei, Soseaua Bucuresti Ploiesti, care asigura accesul catre Drumul National 1, Aeroportul Baneasa si Aeroportul Otopeni. 

Istoric

Cartierul Baneasa, fost „comuna suburbana Baneasa”, a luat nastere pe o portiune din vechea mosie a Mariei Bibescu, contesa de Montesquiou-Fézensac.

Denumirea satului (si mai apoi a comunei si cartierului bucurestean Baneasa vine de la sotia (baneasa) banului Mares din secolul XVII. Banul a cumparat bucati din mosia Carstienesti (cum se chema pe atunci satul), iar dupa moartea sa proprietatea a fost marita de catre vaduva. Baneasa nu a apartinut niciodata familiei Ghica.

Ce poti vizita in cartierul Baneasa?

In topul atractiilor se afla  Casa Presei Libere, Fantana Miorita, Vila Nicolae Minovici, Vila Dumitru-Furnica Minovici, Muzeul de Arta Veche Apuseana si Gara Regala.    

Fantana Miorita, un monument cu o simbolistica aparte pentru romani. Obiectivul a fost realizat din granit de Dobrogea si a fost inaugurat in 1936 dupa planul arhitectului Octav Doicescu. Desenele ilustreaza cu maiestrie balada Mioritei, o adevarata capodopera a folclorului literar romanesc.    

Aeroportul Baneasa si Gara Regala sunt reprezentative pentru aceasta zona a orasului si au o istorie bogata in spate. Prima aparitie in presa a Aeroportului International Bucuresti Baneasa – Aurel Vlaicu a fost la data de 7 iunie 1910, cand pe fostul hipodrom din zona, Aurel Vlaicu a prezentat cateva evolutii cu avionul construit chiar de el, la mitingul aviatic, organizat in acea perioada. Insa aviatorul francez Loius Blériot a fost primul pilot care a desfasurat zboruri de agrement pe vechiul hipodrom din Baneasa. Pistele aeroportului au fost amenajate de la 1920, iar cladirea si turnul de control pe care le vedem astazi dateaza din anii ’60. 

Facilitati de relaxare in zona

In Baneasa se afla Baneasa Shopping Center, cel mai mare centru comercial din tara cu magazine din lanturi nationale si internationale. Gratie tuturor beneficiilor de care da dovada, de la transportul facil catre restul orasului pana la oazele de liniste si aer curat reprezentate de Padurea Baneasa, aceasta zona a devenit extrem de ravnita in Capitala.

Educație

Oferta educationala din aceasta zona este una foarte bogata, multe scoli si gradinite private de prestigiu se afla in cartierul Baneasa.

Proprietatile din portofoliul Nobileo Real Estate care apartin cartierului Baneasa sunt apartamente si vile de lux, cu suprafete generoase, finisaje de cea mai inalta clasa si securitate maxima. Fie ca sunt vile cu gradina si curte proprie sau apartamente cu terase mari, se disting prin eleganta si nivel inalt de calitate. 

Vezi selectia noastra de proprietati : de vanzare si de inchiriat

Compara proprietati

Compara