Când agenții imobiliari vorbesc despre “home staging”, ei se referă la metode de amenajare și decorare a proprietății, gândite pentru a-i scoate în evidență punctele forte, pentru a impresiona potențialii cumpărători sau chiriași și pentru a o tranzacționa rapid la cel mai bun preț posibil.
De ce este “home staging-ul” important
Deși “home staging-ul” este opțional, el joacă un rol foarte important în tranzacționarea unei proprietăți. Atât timpul de tranzacționare, cât și nivelul prețului final sunt influențate de micile detalii folosite în pregătirea casei pentru vizionare.
“Home staging-ul” poate fi una dintre cele mai importante părți ale procesului de vânzare sau închiriere. Oamenii nu caută doar un spațiu în care să locuiască. Ei caută un loc care să le ofere perspectiva unui cămin primitor și să le îmbunătățească stilul de viață. Pregătirea și amenajarea spațiului, crearea unei atmosfere plăcute poate duce tranzacția într-o zonă emoțională care, în cele din urmă, generează mai mulți bani pentru proprietar și scurtează timpul de listare a proprietății pe piață.
6 etape pe care trebuie să le urmezi pentru home staging
- Curățenia
Este cel mai eficient mod pentru ca proprietatea care urmează să fie pusă pe piață să arate dezirabil. Gândește-te la camera unui hotel. Cât de important este ca aceasta să fie curată? Așadar, curăță în profunzime covoarele, pardoseala, mobilierul. Pereții trebuie să fie și ei curati, deci reîmprospătează vopseaua, dacă este necesar. După ce totul arată impecabil, ia în calcul și micile reparații.
- Elimină obiectele personale sau inutile
Există două probleme majore atunci când o proprietate arată dezordonat. În primul rând, poate distrage atenția vizitatorilor de la aspectele cu adevărat importante sau punctele forte. În al doilea rând, poate da senzația că în locuință nu există suficient spațiu. În mod ideal, trebuie să elimini 30% din obiectele inutile sau personale din fiecare cameră și să lași spațiul să respire.
Atunci când dorești sa promovezi o proprietate care nu este locuită, nu uita de elementele de decor. Chiar dacă locuința este nemobilată, atmosfera primitoare poate fi creată cu ajutorul perdelelor, draperiilor, corpurilor de iluminat sau plantelor decorative.
În proprietățile mobilate diferența o pot face micile obiecte de decor precum pernuțe, covorașe, vaze sau tablouri, atent alese astfel încât să se asorteze cu mobilierul și în același timp să fie pata de culoare din încăpere.
- Lumina
Profită de lumina naturală a casei. Deschide toate draperiile atunci când este vizionată. Dacă este nevoie, adaugă corpuri de iluminat suplimentare. Pe cele sparte sau vechi, înlocuiește-le. Lumina caldă este de preferat celei reci, aceasta fiind relaxantă pentru ochi și benefică stării de spirit.
- Mobilierul
Amenajarea unei case pentru vânzare sau închiriere urmărește, în mare parte, ca aceasta să pară mai spațioasă și mai primitoare. Începe cu rearanjarea mobilierului pentru a crea o atmosferă plăcută și o armonie vizuală a camerelor. Poziționarea simetrică funcționează bine de cele mai multe ori.
Asigură-te că mobilierul are dimensiunea potrivită pentru fiecare cameră și nu aglomera spațiul cu prea multe obiecte. Mobila prea mare face o cameră să arate mai mică, în timp ce elementele prea mici pot face un spațiu să pară neprimitor. Nu folosi mobilier ieftin sau căruia nu îi mai găsești locul în altă parte.
- Nu uita de exteriorul casei
Dacă proprietatea ta este o vilă sau o casă, exteriorul va oferi prima impresie potențialului client. Poate chiar determina interesul pentru a vedea mai mult. Curăță copacii, gardurile vii sau alte plante decorative din jurul casei. Asigură-te că aleea este curată. De asemenea și piscina, dacă aceasta există.
- Fotografii profesionale
Cu toții știm că „o imagine face cât o mie de cuvinte”. Și în domeniul imobiliar imaginile au un aport considerabil atunci când vine vorba de cât de repede vinzi sau închiriezi casa.
Comportamentul clienților s-a schimbat, având acces acum mai mult decât oricând la informații și oferte. Pe site-urile agențiilor imobiliare ei filtrează proprietățile în funcție de locație și preț, dar selecția restrânsă o fac în funcție de fotografii.
De ce este important să lucrezi cu un agent imobiliar care face fotografii profesionale? Deoarece acesta are cunoștințele, echipamentele sau furnizorii potriviți pentru a face din proprietatea ta una atractivă, ceea ce duce la tranzacționarea ei în cel mai scurt timp posibil. La Nordis Real Estate, lucrăm cu cei mai buni fotografi, care surprind cele mai bune unghiuri ale locuinței, cea mai bună lumină și furnizează fotografii de cea mai bună calitate.
Cumperi, vinzi sau închiriezi? Hai să vorbim!