Primaverii

Considerat cel mai scump cartier din Bucuresti, Primaverii nu are o istorie foarte indelungata sau tumultuoasa precum cartierele Dorobanti sau Cotroceni, alte doua cartiere de lux ale Bucurestiului. Primaverii este un cartier nou, care dateaza de la inceputul anilor ‘30. Insa ceea ce il face special este caracterul exclusivist, ce dateaza inca de la inceputurile sale.

Istoric

Dupa parcelarea din 1932 a zonei Jianu-Bordei de catre Banca Marmorosch Blank, terenul cumparat de Societatea de gaz si electricitate a fost proiectat cu case unifamiliale de catre arhitectul Octav Doicescu, acesta dorind sa realizeze un sat model, cu locuinte diferite ca arhitectura, dar toate inconjurate de gradini si verdeata. Insa lucrurile s-au schimbat dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial.

In epoca comunista, Primaverii era cunoscut ca fiind “Cartierul Interzis” pentru ca era locuit de multi demnitari de stat ”strans uniti” pe langa Gheorghe Gheorghiu Dej, iar apoi pe langa urmasul sau, Nicolae Ceausescu. Acestia aveau privilegiul sa locuiasca acolo numai atata timp cat erau in functie. Odata cu pensionarea sau daca se intampla sa cada in dizgratia dictatorului, erau mutati in alte zone.

Dupa anul 1990, in aceasta zona au locuit toti presedintii in exercitiu.

In acest moment, cartierul este o imbinare de vile somptuoase, cu gradini verzi, frumos amenajate si cladiri noi de apartamente, ce ofera locuinte elegante pentru cele mai exigente gusturi.

Ce poti vizita in cartierul Primaverii?

Pe Bulevardul Primaverii, la nr. 50 se afla Casa Ceausescu, casa in care a locuit ultimul dictator al Romaniei, Nicolae Ceausescu, si care este acum muzeu.

Resedinta cuprinde nu mai putin de 80 de incaperi, dintre care doar 30 sunt prezentate publicului. La etaj, in sala de primire a oaspetilor, au fost primiti vizitatori importanti, precum Richard Nixon, presedintele SUA, Charles de Gaulle, presedintele Frantei, Fidel Castro al Cubei etc.

In Casa Ceausescu exista si un adevarat centru SPA cu sauna si salon de bronzat, coafor si frizerie, o piscina imensa, o sera generoasa, sala de cinema, precum si o curte interioara inconjurata de cladirea Palatului, dar si un buncar antiatomic.

O alta cladire asociata cu nomenclatura comunista si transformata in muzeu in anul 2018 se afla pe Bulevardul Primaverii nr. 15. Conceputa ca vila privata in anul 1939, cladirea originala a fost resedinta temporara a temutei Ana Pauker, ministru de externe si port-drapel Stalinist in Romania, in prezent gazduind Muzeul de Arta Recenta (MARe).

Facilitati de relaxare in zona

Cartierul Primaverii este de asemenea renumit pentru restaurantele si cafenelele sale selecte, precum si pentru zonele de relaxare. Cele mai renumite restaurante din zona sunt: Osho, Fior di Latte, Mesogios, Poesia, City Grill, Trottoria Buongiorno sau Club Floreasca.

Club Floreasca ofera facilitati de petrecere a timpului liber, precum: piscina interioara, piscina exterioara, sala de fitness, sauna sau teren de tenis.

Educație

Desi Primaverii este un cartier cu dimensiuni reduse, oferta educationala este una destul de variata. Aici se afla renumitul Liceu Jean Monnet, centrele educationale ITech Academy sau Native English School, precum si gradinita Brightivity Montessori.

Cartierul Primaverii ofera locuinte selecte, fie ca sunt vile cochete, cu gradini verzi sau apartamente spatioase si elegante, cu terase generoase. Majoritatea apartamentelor beneficiaza de vedere splendida si paza permanenta.

Nobileo are in portofoliu cele mai selecte proprietati din zona de centru-nord si implicit din cartierul Primaverii. Echipa noastra de consultanti iti va ghida pasii pe parcursul unui proces de vanzare, cumparare sau inchiriere a unei proprietati. Punem la dispozitie portofoliul complex, know-how si experienta si livram, de peste 13 ani, servicii impecabile de consultanta imobiliara.

Vezi selectia noastra de proprietati : de vanzare si de inchiriat

Compara proprietati

Compara